Wegenbelasting

Wegenbelasting

Vragen over wegenbelasting en Private Lease? Lees hier alles en meer over wegenbelasting bij Mitsubishi Motors Private Lease.

Lees verder

Als je kiest voor private lease, kies je voor ultiem gemak. Je leaseovereenkomst omvat een alles-in-één pakket, waarbij diverse kosten zijn inbegrepen in je maandelijkse betalingen. Ook de wegenbelasting voor je auto is opgenomen in dit bedrag.

Het betalen van wegenbelasting geldt alleen voor auto’s die op brandstof rijden. Volledig elektrische auto’s, die geen CO2 uitstoten, zijn tot en met 2024 vrijgesteld van wegenbelasting.

Private Lease en wegenbelasting

Iedereen die een auto bezit, is verplicht om motorrijtuigenbelasting (MRB) te betalen. Als je een auto least via Mitsubishi Motors private lease, zit de wegenbelasting bij het leasecontract inbegrepen.

Dit betekent dat het bedrag dat je normaal gesproken aan wegenbelasting zou moeten betalen, al is opgenomen in de vaste maandelijkse kosten van het leasecontract. De hoogte van de wegenbelasting wordt bepaald door verschillende factoren:

  • Type auto
  • Het gewicht van de auto
  • Type brandstof van de auto
  • Hoeveelheid CO2-uitstoot van de auto

Het kan gebeuren dat de overheid tijdens je leaseperiode de wegenbelasting verhoogt. In dat geval zal deze verhoging worden doorberekend in het maandelijkse leasebedrag.

Bij Mitsubishi Motors Private Lease indexeren we de prijs op de Provincie Noord-Holland. Dit is de Provincie met de laagste wegenbelasting. In 2024 bedraagt dit een verhoging van 9,5%.

Lees hier meer over de:

Is het terecht dat de het maandbedrag wordt verhoogt?

Bij Mitsubishi Motors Private Lease zijn o.a. wegenbelasting, verzekering en onderhoud inbegrepen. Als de overheid de wegenbelasting verhoogt in jouw provincie, betekend het dat er meer kosten gemaakt worden. Dit staat geheel los van Mobilize Financial Services  De voorwaarden voor het verhogen van het maandbedrag vanuit belastingen staan in je leasecontract.

Veelgestelde vragen

Moeten bezitters van elektrische auto’s in 2024 ook wegenbelasting betalen?

In Nederland zijn elektrische auto’s tot en met 2024 vrijgesteld van wegenbelasting. Dit betekent dat bezitters van elektrische auto’s in 2024 geen wegenbelasting hoeven te betalen. De exacte datum waarop dit zou kunnen gebeuren, is afhankelijk van de wetgeving en kan niet met zekerheid worden vastgesteld.

Waarom heb ik de afgelopen jaren geen verhoging gehad van de wegenbelasting en nu ineens wel?

De afgelopen jaren heeft de Provincie Noord-Holland geen verhoging doorgevoerd en hierdoor is een verhoging van het maandtermijn, de afgelopen jaren niet nodig geweest.

Zit Wegenbelasting in Mitsubishi Motors Private Lease?

Ja, wegenbelasting is inbegrepen in Mitsubishi Motors private leasecontracten. Dit betekent dat de kosten voor wegenbelasting zijn opgenomen in het maandelijkse leasebedrag dat je betaalt. De hoogte van het bedrag van de wegenbelasting kan van jaar tot jaar veranderen.

Hoeveel wegenbelasting moet ik betalen en hoe is dit in mijn contract opgenomen?

Wegenbelasting is inbegrepen in het leasetarief voor alle motorvoertuigen, inclusief leaseauto’s. Jaarlijks wordt de hoogte ervan door de overheid vastgesteld, wat het maandelijkse leasetarief kan beïnvloeden.

Waarom is mijn maandbedrag hoger/lager dan vorige maand?

Dan kan mogelijk te maken hebben met de twee volgende redenen:

  • Je hebt recentelijk een aanpassing gemaakt in je private leasecontract.
  • Er is een verandering opgetreden in de wegenbelasting. Jaarlijks herziet de overheid de wegenbelastingtarieven (motorrijtuigenbelasting). We hebben deze aanpassing doorgevoerd in je maandelijkse private leasebedrag. Je ontvangt hierover een e-mail van ons.